söndag 16 juli 2017

Innan regnet

Så här fint blommade hortensia,  innan dagens regn. Nu hänger den mest och ser ledsen ut! Jag hoppas den sträcker upp sig  ... när det blir soligt och varmt igen. Ändå är jag tacksam för regnet. För det är bra torrt.
Vi trotsade vädret och arbetade vidare runt växthuset. Jag planterade ner Aronia häcken och S började bygga upp muren som ska bli odlingslåda.
Växthus bygget står för närvarande helt still. Vi väntar på delar som fattades och en dörr till.  Jag missade visst att beställa en dubbeldörr. Så det kan bli...tur det finns annat att pyssla med. Fast nu vill man ändå ha klart växthuset såklart!!

P.S. så håller vi tummen för att det fina vädret återkommer!

Ha det fint!

4 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Merja!
Förstår att du är ivrig att komma igång med växthuset.
Vi fick lite regn idag också, inga stora mängder, men allt är välkommet.
Ha det fint /Marika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Så klart ni vill ha klart :) Jag hoppas det kommit bra med regn hemma för just nu är det väldigt torrt och svårt att plantera.

Ha det gott! Carina

Trädgård i Torslanda sa...

Förstår att du längtar efter att växthuset ska bli klart. Hoppas det blir precis så bra som du har tänkt dig. Här fick vi 10 mm och det var ju väldigt välkommet men idag (måndag) blåser det kuling och då torkar det ju fort igen.
//Helene

Rost och rädisor sa...

Det finns alltid att pyssla med. Mina grönsaker älskar det omväxlande vädret och det behövs mycket regn för att inte förra årets torrkatastrof ska upprepas.
Allt gott
Anette