onsdag 23 augusti 2017

I växthuset

Nu har jag haft växthus i några veckor. Placeringen av möblerna känns fortfarande bra. Har fått ett stort klaffbord av svägerskan som jag tänker mig använda av i vår när det blir dags att skola om plantor. Ni ser, tankarna är redan där... Ska hämta hem den nån av de närmaste dagarna.
Pelargonerna trivs utmärkt här inne. Kommer säkert att flytta in fler allt eftersom det blir kallare ute.
Jag har hängt flera solcellslampor i taken. Det ser mysigt ut på kvällen när de lyser.
Några gurkor har det blivit av den färdig köpta plantan och goda är de dessutom.
Dåligt med tomater har det blivit. Många har inte ens mognat än. Här är det Pärltomater på bild. Pyttesmå tomater, som de ska vara. Plantorna är höga och skrangliga. Trodde de skulle bli låga och buskiga.
 Men nästa år blir det annat;))  Då de får börja sin tillväxt på rätt ställe från början. I år har de stått på altan och väntat på att växthuset skulle bli klart.
Har börjat att plockat bort en massa blad från tomatplantorna för att gynna frukterna som finns. Hoppas de hinner innan det blir för kallt.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Så härligt för dej med ett växthus! Det kommer att bli världsbästa plantor och skördar hos er nästa säsong! Jag köper mina tomatplantor (oftast på Blomsterlandet) i början av maj. Om det blir kalla nätter( blir det ju!) i maj, så har vi ett litet värmeelement på om nätterna. Nu har vi stooora plantor med MYCKET tomater! Såå goda!
Jag har plockat bort massor av blad för att solen ska komma åt. Vi har också monterat upp tunna gardiner på en spiraltråd på ena långsidan, annars bränns allt ner vid varma, soliga somrar(som vi inte haft i år dock!)
Lycka till med ditt växtLUSTHUS! För jag ser att du också har plats att sitta och njuta däri!
(Det var vår bästa investering i trädgården!)
Kram Lena

Maribel sa...

Hej Merja!
Ditt växthus är fint, förstår att du planerar redan för våren. Ångrar att jag inte skaffade ett större i glas. Det blir fullt i mitt varenda år.
Ha det fint /Marika

Solstrimmor sa...

Växthuslycka Merja!

Kramar från Eva-Mari

Trädgård i Torslanda sa...

I år tycker jag inte tomaterna har utvecklat smaken så bra. För lite sol. Men med ett växthus blir det ändå stor skillnad.
I ett inlägg 2014 beskriver du hur dina ligusterhäckar fått svamp. Jag hittade det när jag googlade. Men vad har hänt sedan dess? Hur ser de ut nu? Hittar inte någon sökfunktion på din blogg. Har fått in svampen så det vore väldigt värdefullt med en statusrapport.
//Helene

Händigakvinnan sa...

Oj vad roligt att få boa in sig i ett nytt växthus! Sedan kan du drömma och planera för våren, kul!
Kram

Ulrika Johansson sa...

Det ser toppenfint ut! Givetvis blir det bättre skjuts på odlingarna dina nästa år.
Ha en skön helg!